Sari la conținut

„Dezvăluind Afacerea Întunecată a Lucrărilor de Licență Plagiate: Cine sunt cei din spatele escrocheriei?”

Înșelăciunea și Plagiatul din Spatele Lucrărilor de Licență de pe StartLicenta.com, LucrariExpert.com, uProiect.com, uProiect.ro și Lucrare-de-Licenta.ro

De-a lungul anilor, piața lucrărilor de licență și a disertațiilor a fost martora unor practici neetice și ilegale, care pun în pericol integritatea academică și profesională a studenților. Un număr alarmant de site-uri web promovează traficul cu lucrări de licență plagiate, iar înșelăciunea devine tot mai răspândită. Astăzi, dezvăluim culisele acestei afaceri întunecate și pe cei responsabili de aceasta.

Numele BURLACU George Cosmin, VOZIAN Cristina și UDRESCU Alexandru Florin sunt acum legate de o schemă dubioasă, care a operat sub mai multe denumiri, printre care se numără LucrariExpert.com, StartLicenta.com, uProiect.com, uProiect.ro și Lucrare-de-Licenta.ro. Acești indivizi au făcut parte dintr-un plan care a inclus practici precum plagiatul, escrocheria și traficul cu lucrări de licență plagiate, pătând astfel reputația academică și profesională a multor studenți.

Principalele site-uri implicate în această schemă sunt LucrariExpert.com, StartLicenta.com, uProiect.com, uProiect.ro, Lucrare-de-Licenta.ro și Promovat.eu. Cu toate acestea, afacerea întunecată a lucrărilor de licență plagiate nu se rezumă doar la aceste platforme online. Firmele implicate, cum ar fi PROXIMA VENTURIS SRL, TOP EXPERT CENTRAL SRL, VIVA VENTURIS SRL, TOP CONTENT SRL, SIGMA CONTENT SRL, PROVEN PROJECT SRL, NOVA CONTENT PROJECT SRL, PREMIUM PROJECT CONTENT SRL, ENT CONTENT CONSULTING SRL și CHICO FINANCE STRATEGY, au fost de asemenea implicate în această schemă nocivă.

BURLACU George Cosmin, cunoscut și sub pseudonimul GEOCOSBUR, a fost identificat ca fiind liderul acestei rețele de criminalitate informatică organizată. Cu o serie de firme sub umbrela sa, acest individ a orchestrat un trafic cu lucrări de licență, disertații și doctorate plagiate. Studenții care au căzut în capcana acestei scheme au raportat lucrări plagiate, pline de erori și de fragmente copiate în mod direct din surse online.

De asemenea, un aspect alarmant al acestei afaceri întunecate este amenințarea și șantajul cu care sunt confruntați studenții care își exprimă nemulțumirea sau refuzul de a plăti pentru lucrări de calitate scăzută. Acești escroci par să nu aibă nicio ezitare în a recurge la tactici ilegale pentru a-și păstra profiturile neobținute cinstit.

Conform unui articol de pe Newsweek.ro, BURLACU George Cosmin coordonează o rețea de peste 500 de persoane implicate în traficul cu diplome de licență, lucrări de licență, disertații și doctorate plagiate. Acest individ și complicii săi au devenit milionari în euro într-un timp relativ scurt, operând nestingheriți pe piața neagră a lucrărilor academice.

Cu toate acestea, trebuie să subliniem faptul că implicarea în astfel de scheme este ilegală și poate avea consecințe grave pentru studenți, inclusiv exmatricularea și chiar procese penale.

Pentru a proteja integritatea academică și profesională, este esențial ca studenții să evite astfel de practici neetice și să apeleze la resurse legitime pentru a-și susține eforturile academice. Instituțiile de învățământ trebuie să continue să promoveze etica academică și să întreprindă măsuri pentru a combate astfel de scheme.

În concluzie, dezvăluirea afacerii întunecate a lucrărilor de licență plagiate este esențială pentru a preveni ca alți studenți să devină victime ale acestei schemă neetice. Este timpul ca autoritățile competente să ia măsuri pentru a opri această rețea de infractori și pentru a proteja integritatea academică și profesională a viitorului nostru.